• Takvime Ekle 2018-05-02 09:00:00 2018-05-04 18:00:00 Europe/Istanbul ICCI ICCI 2018: 02 - 04 May in Istanbul, Turkey Venue: Istanbul Expo Center, Istanbul – Turkey Halls: 9-10-11 Visiting Hours: 02 May 2018 (08:30 - 18:00) 03 May 2018 (09:00 - 18:00) 04 May 2018 (09:00 - 18:00) İstanbul Fuar Merkezi Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. info@cebitbilisim.com
  • -
  • Türkçe

11 Mayıs 2015 Basın Bülteni

ICCI 2015, enerji sektörünün önde gelen aktörlerini bir araya getirdi

Fuar Kapanış Bülteni                                                                                                                                       11.05.2015

ICCI 2015 (06-08 Mayıs 2015)

ICCI 2015, enerji sektörünün önde gelen aktörlerini bir araya getirdi

-19 ülkeden gelen katılımcı firmalar, 3 gün boyunca enerji teknolojilerini ve hizmetlerini tanıttı

-Konferans , yenilenebilir enerjiden nükleer enerjiye endüstrinin ana konularına odaklandı

İstanbul. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK’nın destekleri ile gerçekleşen enerji sektörünün en önemli buluşması  ICCI 2015 (21.Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı), endüstrinin hem kamu hem özel sektör olmak üzere önde gelenlerini ağırladı.

19 ülkeden 333 firmanın katıldığı ICCI 2015'te, katılımcılar geleceğin  enerji sistemleri için yüksek verimlilik, güvenilirlik, sağlamlık ve esneklik sağlayan yeni teknolojilerini sergilediler. Aralarından Avusturya, Çin, Çek Cumhuriyeti, Danimarka ve Almanya, hükümetlerinden aldıkları finansal destekle fuara milli katılım sağladılar.

Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, "ICCI, hem yerli hem yabancı üretici, yatırımcı ve satın almacılara yüz yüze gelme olanağı sundu. Böylece, fuar bir kez daha gelecek vaad eden iş bağlantıları ve yeni ithalat-ihracat fırsatları yaratan bir platform olarak öne çıktı. Ayrıca, 7 ve 8 Mayıs tarihlerinde düzenlenen B2B İkili Görüşmeler kapsamında, fuar 13 ülkeden yerli ve yabancı firmayı biraraya getirerek 85 görüşmeyi olanaklı kıldı," diye belirtti.

Etkinlik, geleceğin enerjisine odaklandı

Türkiye, elektrik enerjisi ihtiyacını karşılamak için kaynak çeşitliliği yaratmaya çalışıyor. Termik, hidrolik, jeotermal derken; artık rüzgar, güneş ve nükleerden söz ediliyor. Bir yandan da, kaynakları elektrik enerjisine çevirirken kaybolan enerjinin ısıya dönüştürülmesi gibi çevreci yaklaşımlar gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Bu yılki fuar da bu gelişmelere paralel olarak, tüm yeni teknolojileri ve uygulamaları tek çatı altında topladı.Fuar boyunca,  elektrik ve buhar üretiminden, rüzgar, hidroelektrik, jeotermal ve güneş gibi yenilenebilir enerji sistemlerine kadar çeşitli ürün ve hizmetler sergilendi. Bunların arasından en çok ilgi çekenler konulardan biri ise kendi elektriğini üretmene olanak sağlayan Lisanssız Elektrik Üretimi oldu.

Sergilenen ürünlerin yanı sıra, eşzamanlı düzenlenen konferans da odaklanılan birçok önemli konu ile enerji sektörünün  geleceğine ışık tuttu. T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın dönem değerlendirmesi ile başlayan konferans boyunca gerçekleşen oturumlarda, Enerji Santrallerinde İşletme ve Bakım, Akıllı Şebekeler, Kömür Teknolojileri, Doğalgaz ve Petrol, Nükleer Enerji, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri ve Kalkınmada Yenilenebilir Enerji Teknolojilerinin Rolü gibi çeşitli konular tartışıldı. Bunların yanı sıra, çeşitli oturumlarda enerji verimliliğini ve güvenilirliği artıran yeni teknolojiler ve uygulamalar, sektörün lider firmaları tarafından tanıtıldı.

Ayrıca, Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi ’nin (EPİAŞ) lansmanı, en büyük hissedarlarından olan Borsa İstanbul tarafından  ICCI 2015'te gerçekleşti. Borsa İstanbul A.Ş. özel oturumunda “EPİAŞ: Beklentiler, Hedefler, Öncelikler” başlığı altında EPİAŞ’ın yapacağı çalışmalar ve görevleri kamuoyu ile paylaşıldı.

Sektörel Fuarcılık Genel Müdürü Süleyman Bulak, ICCI 2015'in gelişen teknoloji ve sistemler için önemli bir bilgi paylaşım etkinliği olduğunun altını çizdi. Bulak, ICCI 2015 boyunca düzenlenen 4 özel sunum ve 36 oturumun bu durumun en önemli göstergesi olduğuna işaret etti.

ICCI, hem sergilenen ürün ve hizmetler hem de eşzamanlı düzenlenen oturumlarla ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. 3 gün boyunca, Türkiye'nin yanı sıra, Avrupa, Kuzey Afrika, Asya ve Körfez Ülkelerinden 13.635 profesyonel fuarı ziyaret etti. ICCI, enerji endüstrisinin en önemli buluşma noktası olma pozisyonunu bir kez daha  kanıtlamış oldu.

Bir sonraki ICCI fuar ve konferansı  27-29 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Ayrıntılı bilgi için:

Hannover Fairs Turkey Fuarcılık

Cemre Uludere

e-mail:cemre.uludere@hf-turkey.com

tel: (+90) 212 334 69 00

İndirmeler

ICCI 2016

ICCI 2016 - Tanıtım Filmi

Leitwind

Global Exhibitions Day

Katılımcılar için Faydaları

ICCI 2018'e Neden Katılmalısınız ?

kosgeb
ufi